Kategoria: Artikkelit

 • Raportti Suomen Wado-Ryu karateliiton kesäleiristä 15 – 16.6.2019

  Perinteinen Kuhmon kesäleiri järjestettiinkin tänä vuonna Lieksassa Ahmovaaran uudessa monikäyttötalossa. Oli vaihteeksi helppoa tulla Espoosta 572 kilometrin matka Kuhmon 607 km asemesta. Leirin opettajana oli sensei Markus Salomaa, 6.dan. Hän toi esille harjoituksessa erityisesti Ken-jutsun ja Wado-Ryun keskinäistä yhteyttä, jota hän ilmensi miekan käytöllä. Tämä toi mielestäni uusia näkökulmia etenkin gumiteihin, joissa oikean etäisyyden ja…

 • Tran Hieu sensei Kangasalla 5-7.2.2016, harjoittelijan kokemuksia

  Sensei Minh Tran Hieu 7.dan Renshi vieraili nyt kolmatta kertaa Suomessa. Tiesimme edellisten leirien perusteella, että Tran Sensei on erittäin korkeatasoinen ja tarkka opettaja.

 • SWKL kesäleiri Kuhmossa 13-15.6.2014, harjoittelijan kokemuksia

  Kuhmoon on verrattain pitkä matka, ainakin Espoosta, mutta mitäpä ei harjoitukseen nähden tekisi.

 • Wado Academy Winter Course 2014

  Leirillä oli tänä vuonna ehkä jopa enemmän porukkaa kuin viime vuonna. Kiitettävän moni henkilö halusi osallistua ja tukea Wado Academya sekä senseitä. Leirin ilmapiiri, kuten aina, oli rento ja iloinen. Ehkäpä ensi vuonna kyseiseen tapahtumaan osallistuu Suomalaisiakin enemmän kuin vain tämän vuotiset kolme henkilöä.

 • Wado Academy Winter Course 2013

  Herätyskello soi. Kello on neljä aamulla. Takana kolme tuntia huonosti nukuttua unta ja edessä lento Winter courselle Englantiin. Ulkona on kylmä ja pimeää kuin säkissä, niinkuin Helmikuussa tapana on. Lähteminen ei tunnu kovin houkuttavalta, niinhän se on aina, mutta tässä tilanteessa on oltu monta kertaa aiemminkin ja tieto siitä, että kyllä sitä takaisin tullessa taas…

 • Sensei Shiomitsun leiri Kangasala 21-23.9.2012, kokemuksia

  Shiomitsu-Sensein leiri oli liioittelematta mieleenpainuva. Tässä muutamia havaintoja. Sensei ei esittänyt mitään monimutkaisia tekniikoita – päinvastoin yksinkertaista ja luonnollista liikkumista. On helppo kirjoittaa ”yksinkertaista” tai ”luonnollista”, mutta on sangen vaikeata, ainakin minulle.

 • Wado Ryu spring course with Shiomitsu Sensei 9. Dan Hanshi – Kokkola 20-22.04.2012

  I didn’t know what to expect when I set out for this course, as I had never been before, but I was lucky to travel with two other members of Ryubukan – Mikko and Timo. Unfortunately it rained the whole journey, but good discussions about martial arts made the long drive fly by.

 • Wado Ryu Kevätleiri – Shiomitsu Sensei 9. Dan Hanshi Kokkolassa 20-22.04.2012

  En tiennyt mitä odottaa kun lähdin leirille. En ollut koskaan ennen käynyt siellä, mutta olin onnekas kun sain matkustaa kahden muun Ryubukanilaisen kanssa; Mikko and Timo. Valitettavasti vettä satoi koko matkan ajan, mutta hyvät keskustelut kamppailulajeista teki pitkän matkan lyhyeksi.

 • Wado Academy Winter Course 2012

  Joka vuosi helmikuun loppupuolella Wado Academy järjestää perinteisen viisi päiväisen Winter Coursen Guildfordissa, Englannissa. Parillisina vuosina on ollut tapana että myös sensei Hironori Ohtsuka II 10. dan Saiko Shihan saapuu Japanista leirille opettamaan. Leiri oli mahtava elämys.

 • Ogata sensein hautakivi

  Shiomitsu sensei kysyi eikö haudalle voitaisiin laittaa hautakivi? Hiukan hämmästyneinä vastasimme että kyllä siihen varmaan voisi mutta omaiset… Niin, Sensei sanoi, tehän voisitte organisoida rahankeräyksen ja hankkia siihen kiven. Eeh… yes sensei, good idea. Tästä alkoi projekti jonka tuloksena Suomen Wadō-Ryū yhteisö hankki Ogata sensein haudalle hautakiven ja japanilaisen kivilyhdyn.