Wado Ryu Kevätleiri – Shiomitsu Sensei 9. Dan Hanshi Kokkolassa 20-22.04.2012

Leiri pidettiin perjantaina 20. huhtikuuta ja kesti kolme päivää. Karatekat kaikkialta Suomesta matkustivat leirille saamaan opetusta Shiomitsu Senseiltä 9.dan. Näiden kolmen päivän aikana harjoittelimme yhteensä kahdeksan tuntia. Ajattelin sen olevan vaikeaa ja väsyttävää, mutta tunteja ei ollutkaan tarpeeksi. Olen varma että en ollut ainoa henkilö joka olisi halunnut jäädä ja jatkaa oppimista.

Leirille osallistuneet Ryubukanlaiset.

En tiennyt mitä odottaa kun lähdin leirille. En ollut koskaan ennen käynyt siellä, mutta olin onnekas kun sain matkustaa kahden muun Ryubukanilaisen kanssa; Mikko and Timo. Valitettavasti vettä satoi koko matkan ajan, mutta hyvät keskustelut kamppailulajeista teki pitkän matkan lyhyeksi.

Ensimmäisen päivän treeneissä, tunnelma oli hyvä kun ihmiset tervehtivät vanhoja kavereita ja esittäytyivät uusille ihmisille. Olin todella vaikuttunut miten vieraanvaraisia ja ystävällisiä kaikki olivat sekä miten niin monet olivat taipuvaisia jakamaan tietonsa ja auttamaan toisia.

Aloitimme harjoittelemalla perustekniikkaa sekä miten seisoa ja siirtyä oikein – helpommin sanottu kuin tehty! Tämän jälkeen Shiomitsu Sensei jatkoi näyttämällä meille demonstraation. Hän pyysi yhden vapaaehtoisen ja näytti mitä tapahtui kun hän työnsi niin kovaa kuin kykeni käyttämällä kaiken lihasvoimansa – mitään ei tapahtunut! Shiomitsu Sensei näytti sen jälkeen mitä tapahtuu jos hän työntäisi ilman lihasvoimaa mutta käyttämällä ”core strength” – hänen partnerinsa lensi huoneen poikki!

Tämä oli lempiesittelyni niistä jotka Shiomitsu Sensei näytti. Pidin siitä miten hän selitti meidän aivojemme ajattelevan että käyttämällä lihaksia ja olemalla jäykkiä olemme tehokkaampia. Hän kuitenkin osoitti erittäin selkeästi asian olevan toisin. Harjoittelimme paljon miten käyttää meidän ”core strength” lihasvoiman sijasta. Oli todella vaikea opettaa aivolleni että tämä tapa oli parempi, mutta se toimii todella!

Jos minun pitäisi kuvailla leiriä yhdellä sanalla, se olisi ’rentoudu!’. Suurin osa harjoittelusta keskittyi liikkumiseen rennolla tavalla. Se osoittautui olevan nopeampaa ja toimivan paremmin.

Kurssin aikana ymmärsin enenevässä määrin miten en oikeastaan tiennyt mitään karatesta! Kuitenkaan en nähnyt sitä huonona asiana. Se on motivoinut minua harjoittelemaan kovemmin, erityisesti Shiomitsu Sensein näkemisen jälkeen. Hän sai minut tajumaan kuinka paljon työtä tarvitaan; elinikäistä omistautumista ja harjoittelua jotta olisin yhtä taitava kuin hän.

Minun vaikutelmani Shiomitsu Senseistä on että hän on todella nöyrä mies. Oli todella inspiroivaa nähdä kuinka hän pyrkii tulemaan paremmaksi (jos se on mahdollista?!). Hän oli myös kärsivällinen kanssamme. Usein hän meni taululle ja piirsi meille kuvia tai puhui japaniksi selittääkseen asiansa. Shiomitsu Sensei opetti meille Wado Ryun todellisesta merkityksestä.

Leiri oli minulle mahtava kokemus ja suunnittelen meneväni ensi vuonna uudelleen. Opin niin paljon lyhyessä ajassa. Kokemus oli sen arvoinen – ehdottomasti yksi kohokohta karaten harjoitellussani.

Emma Jane Lumerto


Posted

in

by

Tags: