SWKL kesäleiri Kuhmossa 13-15.6.2014, harjoittelijan kokemuksia

Matka Espoosta Kuhmoon on pitkä
Kuhmoon on verrattain pitkä matka, ainakin Espoosta

Kuhmoon on verrattain pitkä matka, ainakin Espoosta, mutta mitäpä ei harjoitukseen nähden tekisi. Harjoitus alkoi perjantai-iltana, tämä harjoitus oli johdantoa leirin teemaan: vatsassa sijaitsevan kehon painopisteen tunteminen ja liikuttaminen, mikä mahdollistaa mahdollisimman vähäisen voiman käytön. Harjoitus oli ”käänteinen”, aluksi raskaita fyysisiä harjoitteita, joista asteittain kevyempiin, joskin koko ajan painopisteen hallintaa korostaviin tekniikoihin. Perjantaiharjoituksen ensihetkistä aistin sangen selvän yhdessä harjoittelemisen hengen, joka vallitsi koko leirin ajan.

Lauantaina oli 5 tuntia harjoitusta, josta viimeinen tunti dan-kokelaille. Aamupäiväharjoituksessa oli katana Naihanchi, jossa niin ikään painopisteen hallinta ja liikuttaminen. Iltapäivällä sama seikka sovellettuna pariharjoitukseen. Dan-kokelaille Kushanku.

Sunnuntain harjoituksessa, kuten muinakin päivinä, vastustajan hallinta oman kehon painopisteellä. Tämä huipentui harvoin tehdyllä Tantodorilla, jonka Sensei näytti ja harjoitutti erinomaisesti.

Kiitos Markus- Senseille erinomaisesta leiristä!

Tuomas Hautamäki

Lisää leirikuvia löytyy SWKL:n Facebook sivuilta. Katso myös lehtiartikkeli samalta leiriltä.


Posted

in

by

Tags: