Wado Academy Winter Course 2014

Helmikuu lähenee loppuaan ja Wado Academyn vuotuinen Winter Course 26.2 – 2.3.2014 on todellisuutta. Kyselin jo edellisenä syksynä Kazutaka senseiltä että onko hänen isänsä Hironori Ohtsuka Saiko Shihan 10. dan, Wadō-ryu:n tämän hetkinen Sōke, tulossa opettamaan vuoden 2014 Winter Courselle kuten parillisina vuosina on ollut tapana. Kazukaka sensei kuitenkin varoitti että tuskin tänä vuonna, johtuen Shiomitsu sensein yhä jatkuvan sairausloman, sekä toisaalta myös Ohtsuka sensein vaimon terveydentilan takia on suurmestarin vaikeaa matkustaa tänä vuonna. Tästä takaiskusta huolimatta päätimme osallistua Winter Courselle tänäkin vuonna, tosin vain perjantaista alkaen. Toivottavasti Ohtsuka sensei pääsee jälleen pian matkustamaan Euroopan kiertueelle.

winter course 2014, finland

Team Finland

Tämän vuotinen Winter Course oli monilta osin lähes toisinto vuoden 2013 Winter coursesta. Matkajärjestelyt hoituivat rutiinin omaisesti samoin kuin edellisinäkin vuosina. Ainoa ero viimeaikaisiin reissuihin oli meille uusi hotelli, Taravelodge, joka sijaitse melko lähellä harjoituspaikkaa ja on hinnaltaan sopiva. Nykyään suurin osa leirille osallistujista yöpyy tässä hotellissa joten huone kannattaa varata ajoissa. Tällä kertaa nopeasti matkustamisen taktiikka toimi hyvin. Samuli sensei ja minä matkustimme perjantai aamuna Guildfordiin ja heti sunnuntaina harjoitusten jälkeen kotiin. Koska olin varannut taksin jo etukäteen kentälle ja kuskin jopa ollessa ajoissa ehdimme kohtalaisen hyvin perjantain harjoituksiin. Myöhästyimme vain kymmenisen minuuttia. Tällä kertaa kuskimme oli erinomainen ja piti siksi kiirettä meitä kyyditessään että ainakin minua välillä jopa hiukan hirvitti. Kolmas leirille osallistunut Suomalainen, Teemu Oulun Wado-ryu:ta, oli saapunut paikalle jo keskiviikkona.

Leirin kaava oli sama kuin viime vuonna. Harjoitukset alkoivat klo 10:00 vajaa puolen tunnin mokusolla seizassa jonka jälkeen perusteellinen alkulämmittely. Tämän jälkeen kukin vuorossa oleva lerin opettajista otti koko porukan opetuksen vastuulleen aina klo 12:00 asti. Lyhyen tauon jälkeen ylemmät vyöt 1. danista ylöspäin siirtyivät Kazutaka Otsuka sensein vastuulle, joka opetti päivittäin osia Bassai katasta sekä havainnollisti katan eri kohtia erilaisilla yksin- ja parin kanssa tehtävillä harjoituksilla. Dan-kokeeseen osallistuvat siirtyivät Arthur Meek sensein opetukseen ja alempia vöitä opetti sensei Peter Hill 6. dan aina klo 14:00 asti. Myös sensei Sensei Rob Howells 6. dan opetti joitakin aamupäivän harjoituksia. Yksi leirin iloisin ja toivotuin yllätys oli sensei Shiomitsun päivittäiset vierailut harjoituksissa. Sensei seurasi osan aikaa harjoituksia päivittäin sekä jakoi joitakin dan-todistuksia harjoitusten lopuksi. Oli todella mukavaa nähdä sensei pitkästä aikaa ja päästä vaihtamaan muutama sana.

Leirillä oli tänä vuonna ehkä jopa enemmän porukkaa kuin viime vuonna. Kiitettävän moni henkilö halusi osallistua ja tukea Wado Academya sekä senseitä. Leirin ilmapiiri, kuten aina, oli rento ja iloinen. Ehkäpä ensi vuonna kyseiseen tapahtumaan osallistuu Suomalaisiakin enemmän kuin vain tämän vuotuiset kolme henkilöä.

Lue lisää leiristä tästä englanninkielisestä raportista: Winter Course 2014 report by Robert Howells. Muutama lisäkuva löytyy Ryubukanin facebook sivuilta sekä Suomen Wado-ryu liiton facebook sivuilta.

winter course 2014, group


Posted

in

by

Tags: