Artikkelit

Kirjoituksia Wado-Ryu:sta ja budosta yleensä.

Raportti Suomen Wado-Ryu karateliiton kesäleiristä 15 – 16.6.2019

Perinteinen Kuhmon kesäleiri järjestettiinkin tänä vuonna Lieksassa Ahmovaaran uudessa monikäyttötalossa. Oli vaihteeksi helppoa tulla Espoosta 572 kilometrin matka Kuhmon 607 km asemesta.

Leirin opettajana oli sensei Markus Salomaa, 6.dan. Hän toi esille harjoituksessa erityisesti Ken-jutsun ja Wado-Ryun keskinäistä yhteyttä, jota hän ilmensi miekan käytöllä. Tämä toi mielestäni uusia näkökulmia etenkin gumiteihin, joissa oikean etäisyyden ja väistön ajoitus korostuivat. Väistön oikea-aikaisuuta saimme harjoitella shinai-harjoitusmiekoilla, ja sattuipa shinai hauskasti rapsahtamaan kerran muuan harjoittelijan päähän – joskin turvallisesti. Edelleen leiriohjelmassa oli muun muassa idoria ja kataa.

Majoitustiloja muutaman reilun peninkulman päässä luonnehtisin melko vaatimattomiksi, suihku- ja wc-tilat olivat sanalla sanoen varsin niukat, mutta kuitenkin lauantai-iltana lämmitimme saunan ja sen vieritse virtasi raikas ja kirkas puro, jossa saatoimme vilvoitella.

Leiri oli kaiken kaikkiaan hieno ja maksoi vaivan saapua saamaan korkeatasoista opetusta ja saada tuntea leirin sangen mainio yhteishenki! Älköön myöskään unohdettako vaikuttavaa näköalaa Kolin huipulta, jonne vielä hienosti jaksoimme lauantai-iltana autoillamme kivuta.

Tuomas HautamäkiAdd comment August 12th, 2019

Tran Hieu sensei Kangasalla 5-7.2.2016, harjoittelijan kokemuksia

Sensei Minh Tran Hieu 7.dan Renshi vieraili nyt kolmatta kertaa Suomessa. Tiesimme edellisten leirien perusteella, että Tran Sensei on erittäin korkeatasoinen ja tarkka opettaja.

Continue Reading Add comment February 9th, 2016

Tran Hieu sensei Kangasalla 30.1-1.2.2015

Sensei Minh Tran Hieu 7.dan Renshi, Ranskasta vieraili ensikertaa Suomessa opettamassa. Tiesimme entuudestaan että Tran sensei on Shiomitsu sensein yksi vanhimmista oppilaista. Tran sensei aloitti Wadõ-Ryũn opiskelun jo vuonna 1971, Shiomitsu sensein opettaessa Madagasgarilla(*. Lisäksi olimme nähneet Tran sensein useita kertoja harjoituksissa Englannissa Winter Coursella mutta siinä kaikki. Emme siis tienneet lainkaan minkälaisesta opettajasta olisi kyse mutta olimme kyllä erittäin uteliaita tapaamaan hänet.

Continue Reading Add comment February 23rd, 2015

SWKL kesäleiri Kuhmossa 13-15.6.2014, harjoittelijan kokemuksia

Kuhmoon on verrattain pitkä matka, ainakin Espoosta, mutta mitäpä ei harjoitukseen nähden tekisi.

Continue Reading Add comment July 17th, 2014

Wado Academy Winter Course 2014

Leirillä oli tänä vuonna ehkä jopa enemmän porukkaa kuin viime vuonna. Kiitettävän moni henkilö halusi osallistua ja tukea Wado Academya sekä senseitä. Leirin ilmapiiri, kuten aina, oli rento ja iloinen. Ehkäpä ensi vuonna kyseiseen tapahtumaan osallistuu Suomalaisiakin enemmän kuin vain tämän vuotiset kolme henkilöä.

Continue Reading Add comment March 25th, 2014

Wado Academy Winter Course 2013

Herätyskello soi. Kello on neljä aamulla. Takana kolme tuntia huonosti nukuttua unta ja edessä lento Winter courselle Englantiin. Ulkona on kylmä ja pimeää kuin säkissä, niinkuin Helmikuussa tapana on. Lähteminen ei tunnu kovin houkuttavalta, niinhän se on aina, mutta tässä tilanteessa on oltu monta kertaa aiemminkin ja tieto siitä, että kyllä sitä takaisin tullessa taas on pojilla hymy herkässä rohkaisee. Siispä vaatteet päälle, kulaus vettä, reppu selkään ja pihalle jossa taksi odottaa.

Continue Reading Add comment April 14th, 2013

Sensei Shiomitsun leiri Kangasala 21-23.9.2012, kokemuksia

Shiomitsu-Sensein leiri oli liioittelematta mieleenpainuva. Tässä muutamia havaintoja. Sensei ei esittänyt mitään monimutkaisia tekniikoita – päinvastoin yksinkertaista ja luonnollista liikkumista. On helppo kirjoittaa “yksinkertaista” tai “luonnollista”, mutta on sangen vaikeata, ainakin minulle.

Continue Reading Add comment September 26th, 2012

Wado Ryu spring course with Shiomitsu Sensei 9. Dan Hanshi – Kokkola 20-22.04.2012

I didn’t know what to expect when I set out for this course, as I had never been before, but I was lucky to travel with two other members of Ryubukan – Mikko and Timo. Unfortunately it rained the whole journey, but good discussions about martial arts made the long drive fly by.

Continue Reading Add comment June 7th, 2012

Wado Ryu Kevätleiri – Shiomitsu Sensei 9. Dan Hanshi Kokkolassa 20-22.04.2012

En tiennyt mitä odottaa kun lähdin leirille. En ollut koskaan ennen käynyt siellä, mutta olin onnekas kun sain matkustaa kahden muun Ryubukanilaisen kanssa; Mikko and Timo. Valitettavasti vettä satoi koko matkan ajan, mutta hyvät keskustelut kamppailulajeista teki pitkän matkan lyhyeksi.

Continue Reading Add comment June 7th, 2012

Wado Academy Winter Course 2012

Joka vuosi helmikuun loppupuolella Wado Academy järjestää perinteisen viisi päiväisen Winter Coursen Guildfordissa, Englannissa. Parillisina vuosina on ollut tapana että myös sensei Hironori Ohtsuka II 10. dan Saiko Shihan saapuu Japanista leirille opettamaan. Leiri oli mahtava elämys.

Continue Reading Add comment March 13th, 2012

Ogata sensein hautakivi

Shiomitsu sensei kysyi eikö haudalle voitaisiin laittaa hautakivi? Hiukan hämmästyneinä vastasimme että kyllä siihen varmaan voisi mutta omaiset… Niin, Sensei sanoi, tehän voisitte organisoida rahankeräyksen ja hankkia siihen kiven. Eeh… yes sensei, good idea. Tästä alkoi projekti jonka tuloksena Suomen Wadō-Ryū yhteisö hankki Ogata sensein haudalle hautakiven ja japanilaisen kivilyhdyn.

Continue Reading Add comment September 14th, 2011

WRN Sommerleir 2011

Wado-ryu Norge (WRN) järjesti taas perinteisen kesäleirin 6-9.7.2011 Fredrikstadissa, Norjassa. Opettajina leirillä olivat suomalaisillekin hyvin tutuksi tulleet sensei Masafumi Shiomitsu 9.dan Hanshi Shihan sekä sensei Kazutaka Otsuka.

Continue Reading Add comment July 15th, 2011

Shiomitsu sensei Fredrikstadissa 2010

WRN järjesti taas joka vuotisen kesäleirin jossa opettajina Shiomitsu sensei ja Kazutaka sensei. Mahtava reissu!

Continue Reading Add comment July 23rd, 2010

Ohtsuka sensei Norjassa 2010

Wado ryu Norge kutsui Ohtsuka sensein ja Shiomitsu sensein Norjaan Goln kaupunkiin opettamaan viikonlopuksi 19-21.3.2010. Sinne lähdimme mekin…

Continue Reading Add comment March 26th, 2010