Shiomitsu sensei Fredrikstadissa 2010

Tämä oli järjestyksessä jo kymmenes Wado-ryu Norgen järjestämä kesäleiri jossa Sensei Masafumi Shiomitsu 9.dan Hanshi Shihan oli opettamassa. Toisena opettajana leirillä oli myös Kazutaka sensei. Meille Ryubukanlaisille tämä oli neljäs kerta peräkkäin kun pääsimme osallistumaan kyseiselle leirille. Leiri pituus oli neljä päivää (7.7-10.7).

Kaikki järjestelyt sujuivat siis rutiinilla. Laivalla Helsingistä Tukholmaan oman auton kanssa ja sieltä 500 km ja rapiat ajelua Norjan puolelle Fredrikstadiin. Tiistai iltana Fredrikstadissa rekisteröidyimme harjoitushallin vieressä olevalle Fredrikstad Motel og Camping leirintäalueelle. Harjoituspaikan, Kongstenhallenin ympäriltä löytyy paljon erilaisia majoitusmahdollisuuksia kaikista hintaluokista kävelymatkan etäisyydellä.

Harjoitusohjelma noudatteli vanhaa kaavaa paitsi tällä kertaa sensei Jorge Rosan opettama battojutsu oli jätetty pois ohjelmasta ja tilalla oli krav magaa jota opetti lajin paikallinen taitaja. Aikaisempina vuosina olemme innokkaasti osallistuneet battojutsu harjoituksiin mutta krav magan päätimme jättää väliin. Toivottavasti ensi vuonna battojutsu on taas ohjelmassa. Itse pääasia eli Wado-ryu opetus oli kuten ennenkin ensiluokkaista ja sitä saatiin 3.5 tuntia päivässä. Ensin kaksi tuntia koko porukka yhdessä sensei Shiomitsun opetusta ja tunnin tauon jälkeen vielä puolitoista tuntia siten että dan arvot olivat omana ryhmänään jota opetti Shiomitsu sensei ja alemmat vyöarvot omana ryhmänään Kazuka sensein opetuksessa.

Keskiviikon harjoitukset aloitettiin suorittamalla rennosti erilaisia sonoba zukeja melkoinen määrä. Tämän jälkeen sensei Shiomitsu luennoin laajasti rentoudesta sekä hengityksestä. Tämän jälkeen teimme vielä hetken rentoutta havainnollistavia paritekniikoita. Iltapäivän harjoituksissa Shiomitsu sensei opetti ylemmille naihanchi kataa.

Torstaina harjoitukset alkoivat junzuki harjoittelulla ensin rivissä jonka jälkeen Shiomitsu sensei luennoi aiheesta laajasti useiden demonstraatioiden avulla ja lopuksi harjoittelimme junzukia parin kanssa. Tämän jälkeen siirryimme pariharjoituksiin. Näissä pariharjoituksissa korostettiin rentoutta ja painon pudottamista. Shiomitsu sensein demonstraatiot eivät jättäneet ketään kylmäksi. Täydellä nopeudella suoritettu demonstraatio oli vaikuttava. Näiden kolmen eri variaation jälkeen alkoi tunnin mittainen tauko. Iltapäivän harjoituksen aiheena ylemmille vöille oli Ku Shanku.

Perjantaina aloitettiin taas suorittamalla sonoba zukeja runsain mitoin. Tämän jälkeen harjoiteltiin junzuki no tsukkomia, ensin rivissä, sitten sensei luennoi samasta aiheesta, ja sitten erilaisilla havainnollistavilla pariharjoituksilla. Tämän lisäksi oli vielä muutama pariharjoitus. Sensei demonstroi heittelemällä vastustajaansa käsittämättömän helpon näköisesti. Ihmetellä täytyy. Iltapäivän harjoituksissa Shiomitsu sensei opetti tanto doria. Tällä kertaa vuorossa olivat ipponme, nihonme, sanbonme ja yonhonme.

Lauantaina oli harjoitusta vain kaksi tuntia. Sensei piti hyvin mielenkiintoisen luennon ayumi ashin, tsugi ashin ja okuri ashin tärkeydestä. Tämän jälkeen tehtiin sikermä aiheeseen liittyviä paritekniikoita.

Koko leiri oli taas mahdottoman hyvää antia. Sensei oli erityisen hyvällä tuulella ja intoituikin kertomaan meille paljon tarinoita vanhoista yliopisto ajoistaan, jolloin harjoittelu oli erittäin kovaa, sekä myös muita hyvin mielenkiintoisia ja innostavia tarinoita. Saimme taas kotiin viemiseksi paljon uutta oppia ja harjoitteluintoa. Tätä taytyy saada lisää ja pian. Onneksi Sensei Shiomitsu ja Kazutaka sensei vierailevat suomessa jo syyskuun 17-19. päivä.


Posted

in

by

Tags: