Raportti Suomen Wado-Ryu karateliiton kesäleiristä 15 – 16.6.2019

August 12th, 2019 petteri

Perinteinen Kuhmon kesäleiri järjestettiinkin tänä vuonna Lieksassa Ahmovaaran uudessa monikäyttötalossa. Oli vaihteeksi helppoa tulla Espoosta 572 kilometrin matka Kuhmon 607 km asemesta.

Leirin opettajana oli sensei Markus Salomaa, 6.dan. Hän toi esille harjoituksessa erityisesti Ken-jutsun ja Wado-Ryun keskinäistä yhteyttä, jota hän ilmensi miekan käytöllä. Tämä toi mielestäni uusia näkökulmia etenkin gumiteihin, joissa oikean etäisyyden ja väistön ajoitus korostuivat. Väistön oikea-aikaisuuta saimme harjoitella shinai-harjoitusmiekoilla, ja sattuipa shinai hauskasti rapsahtamaan kerran muuan harjoittelijan päähän – joskin turvallisesti. Edelleen leiriohjelmassa oli muun muassa idoria ja kataa.

Majoitustiloja muutaman reilun peninkulman päässä luonnehtisin melko vaatimattomiksi, suihku- ja wc-tilat olivat sanalla sanoen varsin niukat, mutta kuitenkin lauantai-iltana lämmitimme saunan ja sen vieritse virtasi raikas ja kirkas puro, jossa saatoimme vilvoitella.

Leiri oli kaiken kaikkiaan hieno ja maksoi vaivan saapua saamaan korkeatasoista opetusta ja saada tuntea leirin sangen mainio yhteishenki! Älköön myöskään unohdettako vaikuttavaa näköalaa Kolin huipulta, jonne vielä hienosti jaksoimme lauantai-iltana autoillamme kivuta.

Tuomas HautamäkiEntry Filed under: artikkelit
Tags: ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Subscribe to the comments via RSS Feed