Tran Hieu sensei Kangasalla 30.1-1.2.2015

Sensei Minh Tran Hieu 7.dan Renshi, Ranskasta vieraili ensikertaa Suomessa opettamassa. Tiesimme entuudestaan että Tran sensei on Shiomitsu sensein yksi vanhimmista oppilaista. Tran sensei aloitti Wadõ-Ryũn opiskelun jo vuonna 1971, Shiomitsu sensein opettaessa Madagasgarilla(*. Lisäksi olimme nähneet Tran sensein useita kertoja harjoituksissa Englannissa Winter Coursella mutta siinä kaikki. Emme siis tienneet lainkaan minkälaisesta opettajasta olisi kyse mutta olimme kyllä erittäin uteliaita tapaamaan hänet.

Leirin anti oli hyvin monipuolinen ja opetus sisälsi todella paljon tekniikoita. Harjoittelimme pinan kataa, ippon kumitea (omote ja ura), kumite gataa, kihon wazaa, renzoku wazaa. Erityisen paljon harjoittelimmen dan-vyokoevaatimuksien renzoku wazoja, joista Tran senseillä olikin annettavana useita uusia yksityiskohtia. Tran sensei on erinomainen opettaja, joka kärsivällisesti ja perusteellisesti selitti kunkin tekniikan tärkeimmät kohdat. Sensei muunmuassa selitti ja demonstroi hyvin tarkasti kuinka Wadõ-Ryũssa liikutaan oikein (okuri ashi, ayumi ashi ja tsugi ashi), oikean asennon merkityksestä sekä tietysti rentouden merkityksestä. Tran sensein lähestymistapa ja ja asoiden painotus oli niin lähellä Shiomitsu sensein opetusta että tuntui kuin osa Shiomitsu senseistä olisi ollut paikalla.

Leiri oli todella hieno ja antoisa kokemus. Tran sensei vierailee Suomessa taas ensi marraskuussa. Ne jotka missasivat tämän leirin niin olkaapa nyt tarkkana. Näille leireille todellakin kannattaa osallistua.

Kuvia löytyy Suomen Wado-ryyu liiton facebook-sivulta.


Posted

in

by

Tags: